Gratis Levering i Hele Danmark

Værd at vide om tæpper

 

Vinteren nærmer sig

Når sommeren går på hæld, og kulden begynder at bide i fingre og tæer, er der noget særligt over at putte sig under et varmt tæppe, men kulden har det med at slippe ind i selv de bedst sikrede stuer. Der er dog hjælp at hente i kampen mod Kong Vinter. For ganske vist er et tæppe om kroppen en fin og hyggelig løsning, der virker her og nu, men et velplaceret tæppe kan hjælpe dig med at holde frosten fra døren, hvis du vel at mærke lægger det foran døren eller andre åbninger, hvor kulden kan trænge ind. Der er jo ingen grund til at fyre for gråspurvene. Ud over at du sparer på varmeregningen, så kan et tæppe også virkelig pynte og give et værelse karakter. Og så føles det dejlig blødt og varmt at gå henover et gulvtæppe på bare fødder en kold vinterdag.

Når så vinter atter bliver til vår, og trækronerne endnu engang skifter farve fra brun til grøn, er der mange andre fordele ved et tæppe end blot dets fantastiske evne til at holde dig varm.

 

Tæpper og Indretning

Først og fremmest er løse tæpper et alsidigt bidrag til din indretning, netop fordi du kan lægge denne type tæpper, præcis som du har lyst til, både inden- og udenfor. Samtidig findes der tæpper til enhver smag i et bredt udvalg af farver, mønstre og materialer. Det betyder, at du altid kan finde et tæppe, der passer til netop din indretning og personlige stil. Det betyder også, at du hurtigt og uden besvær kan flytte tæppet, hvis dit behov ændrer sig.

 

Støv og Indeklima

Der er gode muligheder for, at du forbedrer dit indeklima, hvis du pynter dit hjem med et eller flere tæpper. De er nemlig meget bedre end det bare gulv til at holde på det støv, der har det med at samle sig i selv de mest velholdte hjem. Og mindre støv er lig med et bedre indeklima.

 

Rengøring

Det støv, der eventuelt skulle samle sig i dine tæpper, kan du heldigvis sagtens fjerne nemt og bekvemt ved at støvsuge med jævne mellemrum. Du bør støvsuge dine tæpper mindst en gang om ugen. Hvis vejret er til det, og du har mod på det, er det en god idé at tage dine tæpper med udenfor, hænge dem op og give dem en ordentlig omgang med tæppebankeren.

Man skal ganske vist ikke græde over spildt mælk, men man har da lov at ærgre sig, hvis selvsamme mælk eller andre og mere plettende væsker kommer i nærkontakt med dine tæpper. Selvfølgelig er altid mulighed for, at der kan ske uheld i en travl hverdag, men heldigvis er der i mange tilfælde meget, du selv kan gøre for at udbedre skaden eller begrænse skadens omfang. Det vigtigste er at få tørret op med det samme. Her kan du med fordel bruge en klud til at fjerne så meget af væsken som muligt. Herefter er det bedste og mest effektive, at du bruger et pletfjerningsmiddel, der passer til lige netop dine tæpper. Og så skal du naturligvis læse instruktionerne grundigt, før du giver dig i kast med at fjerne pletten.

 

Akustik

Der findes ikke noget hyggeligere end små fodtrin på gulvet, men i takt med at fødderne vokser, bliver lyden af disse fodtrin også tilsvarende mere larmende. Her kan et velplaceret tæppe ligeledes komme dig til undsætning, da tæpper har en fantastisk evne til at absorbere lyd og mindske genklangen fra dine vægge og gulve samt dit loft. I mange af livets andre forhold gælder det, at less is more, som man siger på godt dansk, men faktisk er det lige omvendt, når det gælder tæpper og akustik. Her har størrelsen en klar betydning for tæppets evne til at forbedre akustikken. Og hvis du ikke lige ved, hvor du kan gøre af et tæppe af en vis størrelse, så er der som regel altid plads til det under spise- eller sofabordet. Det ligger sådan, at både i dit køkken og din dagligstue kan et tæppe også gøre anden nytte. Det giver nemlig god mening at bruge løse tæpper i de værelser i hjemmet, hvor der er størst trafik. Det giver sig selv, at dine gulve bliver slidt mest, hvor der er størst gennemgang. Her kan et velplaceret tæppe skåne dine gulve for dagligdagens slitage og ridser, så de holder endnu længere.

 

Tæpper og Sikkerhed

Afslutningsvis vil jeg gerne give dig et godt råd om tæpper og sikkerhed. Når nu du har besluttet dig for at bruge tæpper i din boligindretning, og du har fundet frem til det helt rigtige materiale, mønster og farver, så kan et skridsikkert underlag være en rigtig god investering, der kan spare dig og dine børn for de knubs, det kan give at falde på et glat trægulv.

 

Jeg håber, du finder lige det, du har brug for her på Scandinavian Designs
tilbage til toppen
Promo box

Someone purchsed a

Product name

info info