Viser alle 8 resultater

TID TIL EN NY SOFA?

Vi har sofaer i alle størrelser, farver og designs. I det følgende giver vi dig tips og ideer til at finde din nye sofa i den perfekte størrelse, farver, betræk og stilart. Med vores tips får du det helt rette samlingspunkt for venner og familie i din stue. Se også Scandinavian Designs store udvalg af tilhørende lænestole, puf, borde, og lamper i matchende farver. Til at sætte prikken over i’et i din moderne stue.


VÆLG SOFA TIL HVERDAG OG IKKE FEST

Når du skal vælge din nye sofa, chaiselong, sovesofa eller loungesofa anbefaler vi, at du vælger ud fra den daglige brug af din stues nye samlingspunkt. Det kan være fristende at vælge en hvid sofa, men hvis du venter en lille, så er lyse toner i sofabetræk ikke et optimalt valg de næste par år. På samme måde er en sofa i sort stofbetræk ikke optimalt, hvis du har en lys Labrador. For at du får den bedste glæde af din nye sofa, skal du tænke den daglige brug over tid ind i dit valg. Ikke kun for den næste måned eller to men i de næste par år. For en kvalitetssofa er bygget til at holde i lang tid. Tid som du gerne skal glæde dig over dit valg af størrelse, betræk, farve og tone for sofaen.

LAD SOFAEN LYSE STUEN OP ELLER TONE LYSE FARVER NED

Sofaen er typisk det største møbel i stuen. Derfor bør du overveje, at sofaer i mørke farver fremstår ’tungere’ og suger lys, imens lyse toner fremstår ’lettere’ og reflekterer lys. Et mørk sofabetræk vil på den måde kunne give ro og tyngde i et meget lyst rum. Et betræk i lyse farver vil omvendt kunne sprede lys og lette en stue med mørkere toner på væg og øvrige møbler.

Hvis du er i tvivl om sofaen skal være lys eller mørk, kan det være en løsning, at du stiller stole op hvor du ønsker sofaen i stuen og lægger et lagen over stolene. Lad lagnet være cirka den farve, du ønsker på din sofa. Kig på opstillingen i løbet af dagen. Sådan kan du fornemme, hvordan lyset vil ændre sig i rummet omkring din nye sofa.

Vores leverandører er ofte villige til at levere et stykke stof af det betræk, du ønsker på sofaen. Vi anbefaler, at du lægger stoffet på din opstilling, og bemærker lysspillet i overfladen på betrækprøven. Disse metoder vil gøre det meget nemmere for dig at beslutte farve og tone på dit nye stuemøbel.

 

SKAL DIN SOFAFARVE MATCHE I TONEN?

Skal sofaen være grå, blå, hvid eller sort? Skal det være en råhvid sofa, der matcher en grå chaiselong? Eller søger du en blå familiesofa i den helt rette tone? Det kan det tage tid at finde den helt rette farve og nuance på din nye sofa, chaiselong, sovesofa eller loungesofa. Sofafarver og toner på sofabetræk her i Scandinavian Designs skifter med moden indenfor boligindretning, da alle vores brands følger de nyeste trends.

Hvis du har et helt bestemt betræk i tankerne, vil du opleve, at de fleste sofaproducenter er villige til at betrække din sofa, stol eller puf med dit eget stof. Det kan betyde en lille merpris, men du får i så fald den præcist ønskede farve, struktur og tone på din nye sofa.
En anden løsning kan være, at du vælger en ny tone til væggene og skifter et par puder, plaiden og nogle accessoires i stuen. Du vil opleve, at der typisk skal langt mindre til at løfte rummet end først forventet.

Vi anbefaler, at du laver en liste over prisen for at betrække med dit eget stof versus prisen for maling og lidt nyt tilbehør. Sådan får du et klart overblik over, hvad der passer bedst for dig. Listen får dig også til at se de ekstra glæder, du får af hver løsning, når den nye indretning er på plads.

 

HVORDAN VÆLGER DU BETRÆK TIL SOFAEN?

Alle vores leverandører er topmærker indenfor sofaer og stuemøbler. Deres stil indenfor stuemøbler er altid i front, så din bolig kan følge moden. Det betyder, at de viste betræk hos Scandinavian Designs er nyeste trend. Det er desuden robuste betræk, der er UV-resistente og smudsafvisende, så din sofa kan holde sig flot i mange år.

Selvfølgelig kan det være en fordel at vælge et ekstra robust sofabetræk, hvis børnene er ved at komme i hoppe-i-sofaen alderen, men de fleste betræk kan overfladebehandles til at blive ekstra smudsresistente. Vi anbefaler altid, at du rådfører dig med producenten af din nye sofa, puf, loungesofa, chaiselong eller og sovesofa. De kan ofte komme med ekstra tips til et langtidsholdbart sofabetræk.

Hvis du ikke har behov for at tænke mindre børn ind i valget, anbefaler vi, at du mere vælger betræk ud fra sofaens placering i stuen og lysindfaldet på sofaen i løbet af året. Overfladen og strukturen i dit nye sofabetræk påvirker den lysreflektion, som du opnår i stuen. Lys, som dels påvirker din oplevelse af rummet. Det påvirker også, hvilke toner du kan have glæde af at vælge til den tilhørende puf, lænestol, lampe, pyntepude og plaider.

 

LAD DIN SOFA MATCHE I STIL OG UDTRYK

Oveni alle de øvrige beslutninger kommer hvorvidt sofaens udformning passer med betrækkets stil. En romantisk barok sofastol eller chaiselong passer typisk bedre med velourbetræk end med sort læder. En industriel udformning eller stringent look kan derimod være rigtig spændende til at skabe en rustik sofa med slidt læderlook.

Du skal dog aldrig sige aldrig. Hvis din admiral, sofastol, puf eller sofa har plads til virkelig at være rummets midtpunkt, kan det være spændende at gå imod stilen og træffe et opsigtsvækkende valg i din kombination. Vi anbefaler dog, at du stadig tænker over langtidsbrugen af dit nye møbel, inden du træffer et usædvanligt valg i kombinationen af møbelstof og sofastil. Din sofa skal gerne være til glæde for dig i mange år fremover. Vi anbefaler, at du laver et mood board over farver og materialer i din stue. Du kan eksempelvis tage billeder af møblerne og klistre dem op på et stykke hvidt karton og se på det i et helt andet rum. For ofte er det nemmere at træffe valgene, når du ser tingene på afstand i form af billeder frem for at stå midt i rummet mellem dem.

 

DEN RETTE STØRRELSE PÅ SOFAEN

En sofa er stuens samlingspunkt til film, læsning, hygge og fællesskab. Det kan være en fordel at tænke langstidsbrugen af din nye sofa ind i beslutningen. En kort sofa er praktisk, når du er single, men til venindehygge er en hjørnesofa bedst. På samme måde er en familiesofa mere optimalt, hvis du planlægger familieudvidelse, eller holder mange fester med vennerne.

Om sofaen skal have høj ryg eller lav ryg er lige så vigtigt som størrelsen. På samme måde bør I overveje tykkelsen af ryglæn og armlæn. I de valg bør I overveje, hvor sofaen skal stå i rummet. Skal I kunne bruge armlæn og ryglæn til at sidde på?

Vi anbefaler, at du laver en liste over både den daglige og festlige brug af sofaen nu og nogle år frem i tiden. Når du har lavet listen, laver du en plantegning over din stue set oppefra. Klip små papfigurer af de ønskede sofamodeller, så de passer i størrelsesforhold til stuens mål. Klip også papfigurer af sofabord, reoler m.m. Når du har dine papfigurer af hjørnesofa, admiral, enkeltpersonssofa, chaiselong, enkeltperson, puf og sofastole, kan du flytte rundt på figurerne. Tænk gangstier og vinduer ind i dine beslutninger. Det er eksempelvis sjældent optimalt at have sofaen foran det ene vindue, så du skal kravle over sofaen for at åbne vinduet osv.

Hvis den bedste løsning for dig er en sofa efter mål, tilbyder vi både specialbygget sofa og håndlavet sofa, der er specialdesignet efter mål. Kontakt os for muligheder, da vi samarbejder med flere sofadesignere.

 

SOFA MED TRÆSTEL ELLER METALSTEL

Sofaen skal passe ind i resten af stuens stil. Derfor er beslutninger om sofastellet og sofaben en vigtig overvejelse, når du vælger ny sofa, admiral, chaiselong, hjørnesofa m.m. Alle brands hos Scandinavian Designs giver dig et bredt udvalg af træsorter til sofaen som Bøg, Ask, Ahorn, Eg. Sofabenene kan være enten ubehandlet træ eller behandlet med lak eller olie.
Vores brands tilbyder også metalben til alle sofaer og lænestole. Det kan være messing, stål og jern. Nogle er slebet, lakeret eller malet. Andre står råt. Dertil kommer dit valg af højden på sofabenene.

Vi anbefaler, at du kigger rundt på de øvrige møbler i stuen for at vælge farve og materiale på ben til dit nye stuemøbel. I forhold til benhøjde, bør du tage den daglige rengøring og underlaget under sofaen med i dine overvejelser. Et gulvtæppe trækker lidt fra benhøjden, da sofaen synker ned i tæppet. Refleksionen af lyset i et bart gulv betyder omvendt, at både gulvets farve og lakering eller oliering påvirker, hvorvidt sofaen ser lav eller ekstra høj ud. De overvejelser kan være interessante i forhold til at ’lette’ en stor sofa i mørke toner eller grounde en mindre, lys sofa.

 

VÆLG SOFA MED EN INDRETNINGSKONSULENT

Vi håber, du har haft glæde af vores ideer til at vælge din nye sofa. Hvis du stadig er i tvivl om det rette valg af sofa for dig, henviser vi gerne til de dygtige indretningskonsulenter i vores netværk. Konsulenterne er selvstændige, som har lang tids erfaring i at hjælpe både private og erhverv til at træffe de rette valg af sofaer og andre møbler i dit hjem. Sådan bliver det et nemmere valg om du skal have en admiraler, hjørnesofaer, familiesofa eller om det smarteste egentlig er en lille sofa kombineret med en stor sofastol med puf.

 

LEVERING AF SOFA

Ønsker du levering af din sofa, puf eller andre stuemøbler? Vi har levering af din nye sofa til hele Danmark. Skal sofaen til København eller søger du sofalevering til Fyn eller øerne? Vi tilbyder at hjælpe dig med at finde den rette løsning for fragt uanset din sofas størrelse.

Så er din sofa snart hjemme hos dig og kan fylde din hverdag med ny glæde.