Anglepoise Anglepoise Original 1227™ Giant Gulvlampe Crimson Red

42,970.00 kr

Design: George Carwardine for Anglepoise. Konsept:

Anglepoise lampeserien er kjent for sitt meget gjenkjennelige industrielle uttrykk. Lamper fra Anglepoise er kjennetegnet for sin ytterst høye kvalitet og store funksjonalitet. Spesielt den unike fjæren gjør det mulig, lett og rolig å innstille lampen i akkurat den posisjonen man ønsker.

Historien om Anglepoise starter i 1932, da George Carwardine oppfinner den fjæren som brukes på Anglepoise lampene, og begynner å selge dem. Salget skyter raskt fart og han søker derfor hjelp hos Herbert Terry og hans sønner. I 1933 får Herbert Terry og hans sønner lisensen til å produsere lampen av George Carwadine og slik er avtalen fortsatt den dag i dag.

Anglepoise har oppgjennom tiden utviklet nye designs, men den originale versjonen er dog stadig den mest kjente av lampene fra Anglepoise – The Original 1227™.

I 2015 utviklet Anglepoise lampen The Original 1227™ Mini. Denne versjonen er to-tredjedeler av den originale størrelsen og gjør dermed lampen til en mer tidstro utgave av den originale versjon.

En annen kjent Anglepoise lampe er Type 1228™. Denne er designet av Kenneth Grange i 2008. Lampen tilbyr den samme funksjonaliteten som den originale lampen, men har utover det et mer moderne uttrykk.

<h2>Lampe:Anglepoise Anglepoise Original 1227™ Giant Gulvlampe Crimson Red</h2>
Anglepoise Anglepoise Original 1227™ Giant Gulvlampe Crimson Red

42,970.00 kr

Varenummer (SKU): 31759AndLight Kategorier: ,